lokheroes

Vi vill att fler barn och ungdomar ska få ta del av basketens positiva kraft, för vi tror att basket gör skillnad på riktigt. Därför har vi startat Loka Heroes, ett initiativ från Loka och Svenska Basketbollförbundet. Tillsammans ska vi hitta och ge resurser till människor som gör skillnad i samhället med hjälp av basket.

Om Loka Heroes

Loka Heroes handlar om att göra det möjligt för fler barn och ungdomar att spela basket. Vi vet att det finns en massa barn och ungdomar som vill spela basket men som inte har någon klubb eller ledare i området där de bor. Det är synd, för basket är viktigt! Vi tror att basket gör skillnad inom två av vårt samhälles största utmaningar – hälsa och mångfald. Basket är nämligen Sveriges mest jämställda och integrerade sport. Men, där behovet för basket är som störst är ofta där resurserna saknas som mest.

Det är här Loka Heroes kommer in i bilden. Tillsammans med Svenska Basketbollförbundet ska vi peppa och ge resurser till människor som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. En Hero är en person som har en grym idé för hur fler barn och ungdomar ska få spela basket. Det kan vara allt från att starta en klubb eller ett lag i ett område där det saknas, till att skapa möjligheter för nyanlända svenskar att ta första stegen in samhället med hjälp av basket.

Vi ska göra vårt bästa för att våra Heroes ska ha möjlighet att förverkliga sina idéer. Vi ska hjälpa till med resurser, pengar, kunskap, utrustning, kontaktnät och kanaler att nå ut. Och sen ska vi följa med på resan för att inspirera fler att göra skillnad i samhället med hjälp av basket.

Följ oss på Facebook!
Följ oss på Instagram!

Hur det funkar

Vi behöver din hjälp! Vår jury och våra ambassadörer behöver hjälp att nå ut till hela Basketsverige för att hitta Heroes som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. När vi har hittat våra Heroes kommer vi göra allt vi kan för att hjälpa de här personerna. Vi kommer bidra med resurser i form av pengar, kunskap och material. Sedan kommer vi följa med på resan mot mer basket. Förhoppningsvis kan vi tillsammans inspirera fler till att göra skillnad med hjälp av basket.

Vem är en Hero? En person som vill göra skillnad i samhället med basket som verktyg. Juryn premierar projekt med hög grad av samhällsengagemang och samhällsnytta. Projektet kan vara i idéfas, uppstart eller utveckling. Loka och Svenska Basketbollförbundet kommer göra sitt bästa för att hjälpa till att förverkliga utvalda idéer. 

Vad får en Hero? En Hero garanteras en summa pengar som ska gå oavkortat till projektet. Summan baseras på behov och utvärderas individuellt från idé till idé. Svenska Basketbollförbundet har tillsatt resurser i form av en projektledare som kommer fungera som stöd för en utvald Hero. 

Vid frågor kontakta lokaheroes@spendrups.se

Ansökningar kommer in

Juryn väljer ut en Hero

Juryn går igenom alla ansökningar och handplockar nya Heroes

Hero får bidrag

Loka och SBBF stöttar med pengar, prylar och partners

Berätta Inspirera

Vi följer våra Heroes på deras resa för att inspirera fler

Jury

Fredrik Spendrup width=

Fredrik Spendrup
VD Spendrups Bryggeri

Lena Wallin Kantzy

Lena Wallin Kantzy
Ansvarig Internationella relationer och
controller i SBBF
Central board och Executive board member FIBA

Anna Lidström

Anna Lidström
Hållbarhetschef Spendrups Bryggeri

Ison&Fille

Ison Glasgow & Felipe Leiva Wenger
Ison&Fille

Amanda Zahui

Amanda Zahui
Basketspelare

Amanda Zahui

Johan, Christopher & Tor
De Vet Du

AMBASSADÖRER

De Vet Du

Tjena! Johan, Christopher & Tor här från De Vet Du! Det finns ingenting i HELA VÄRLDEN som är viktigare för oss än basket. Alla, från de som känner oss privat till alla som följer oss på olika sociala medier, känner nog till vilka stora basketfreaks vi är. Johan och Christopher lärde känna varandra på basketplanen i en internserie på Lidingö när vi var 7 år gamla. Vi var de enda två som hade NBA-linnen och Jordan-skor och redan då visste ALLT om basket. Våra föräldrar är gamla basketspelare och coachade oss som små. Efter det har det blivit allt från College-basket för Johan på Northeastern i Boston till proffsspel i Italien för båda. En dag bestämde vi oss för att göra humormusikvideos istället. Men basketen är fortfarande en lika stor, om inte större del, av våra liv. Tor kommer också från en basketfamilj där hans bror Axel vunnit basketettan som coach med EOS Lund. Tor själv spelade basket under hela ungdomen. För oss var det en självklarhet att ställa upp för Loka Heroes och fortsätta bygga och uppmärksamma basketen i Sverige. Något vi gör dagligen på våra olika plattformar och sociala medier.

De Vet Du Facebook
Instagram:
Chris Martland
DJ Hunk
Johan Gunterberg
Tor Wallin

Amanda Zahui

Hej! Jag heter Amanda Zahui och spelar basket för svenska landslaget. Jag började spela basket när jag var 11 år. När jag kom till min första träning med Polisen Basket visste jag ingenting om basket, men jag var lång till växten och mina föräldrar tyckte jag skulle ge det en chans. Som tur var hamnade jag i ett grymt lag med fantastiska ledare. På den vägen är det och idag är jag en av två svenska tjejer som spelar i den amerikanska proffsligan WNBA. Utan mina ledare i Polisen Basket hade jag aldrig varit där jag är idag. Jag förstår vikten av en bra ledare och har själv upplevt fantastiska saker i mitt liv tack vare basketen. Därför vill jag bli en del av Loka Heroes och ge fler chansen att börja spela basket och nå sina drömmar.  

Amandas Facebook
Amandas Twitter
Amandas Instagram

Ison & Fille

Hej alla, Ison & Fille här! Visste ni att första gången vi träffades var när vi spelade basket för JKS i Bredäng? Så är det, och basket ligger oss fortfarande varmt om hjärtat. Vi träffades när vi var 12 år när våra basketlag slogs ihop och blev JKS Bredäng. Vi klickade direkt när vi upptäckte att vi båda hade en passion för rapmusiken. Efter det hängde vi mest hela tiden, på basketläger, efter skolan, under kvällarna. Det var också då vi började gå till Skärholmens fritidsgård för att skriva och spela in låtar. Vi har själva upplevt vad basket kan göra för skillnad för unga. Därför är vi peppade att hänga med Loka Heroes och hjälpa till att ge fler möjligheten att spela basket.

Ison & Fille Facebook
Ison & Fille Twitter
Fille Instagram  

TIPSA OSS

För- och efternamn på Hero*

Namn på projektet*

Telefonnummer till Hero*

E-post adress till Hero*

Tipsar du om någon annan än dig själv? Ange ditt telefonnummer

Tipsar du om någon annan än dig själv? Ange din mailadress

Är Heroen aktiv i en förening? Ange föreningens namn.

Vilken idé behöver du/din Hero hjälp att förverkliga?

 Jag accepterar villkoren *