Vanliga Frågor

 • Vad innehåller Loka?

  Loka kommer i många olika smaker och innehåller endast naturliga aromer.
  Passar veganer, fri från animaliska ingredienser.
  Innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier.
  Tillsatt med en noga balanserad blandning av mineraler.
  Salthalt 0,04 g per 100 cl

 • Är det källvatten i förpackningarna?

  Vattnet kommer från källan, men produktbenämningen på Loka är bordsvatten eftersom vi förutom kolsyra även tillsätter salter. Salterna i Loka – natriumvätekarbonat, kaliumvätekarbonat, magnesiumklorid och natriumsulfat – ingår för att balansera mineralhalterna och smaken.

 • Är Loka vegansk?

  Ja, hela Loka-vattensortimentet är vegansk.

 • Varför deklarerar ni inte mineralerna som ingår i Loka?

  Vi följer livsmedelslagstiftningen och tillämpar de märkningsregler som gäller för livsmedel.

 • Hur mycket fluorid finns i Loka?

  Fluorid finns naturligt i det vatten som vi tar från källan i Bergslagen. Halten fluor i detta vatten är ca 0,1 mg fluorid per liter vilket är ungefär lika mycket som det finns i t.ex. Stockholms kranvatten.

 • Vad är det för fel på korkarna på Lokaflaskorna? De sitter ju fast.

  Nej, det är inte något fel på korkarna på våra PET-flaskor. Den 3 juli 2024 införs EU:s direktiv för engångsplast som innebär att korken ska sitta fast på flaskan. Fastsittande korkar underlättar för att samla in och återvinna varje del av en flaska när man druckit upp innehållet. Det här är inte ett stort problem i Sverige eftersom vi genom vårt nationella pantsystem återvinner nästan 90 % av alla PET-flaskor ca 90 procent flaskor är korken påskruvad vid pantningen. Eftersom det är ett EU-direktiv måste alla medlemsstater efterfölja direktivet.

 • Kan ni sponsra mig eller göra ett samarbete mot att jag marknadsför Loka?

  Vi får många förfrågningar från privatpersoner och organisationer som önskar samarbeten och sponsring och vi kan inte delta i alla.
  Så dessvärre måste vi tacka nej till förfrågningar men vi läser allt och svarar på alla förfrågningar och vi är mycket glada över att det finns intresse!