Pressrum

Välkommen till Lokas pressrum, här samlar vi alla pressmeddelanden, bilder och information för journalister och media. Är du journalist eller represent för media, kontakta oss gärna med din förfrågan. Vår presschef heter Rose-Marie Hertzman och henne når du på telefon 070-895 25 67 eller via e-post.

Pressmeddelanden

Solen tittar fram och Loka lanserar en Solig Citrus

Nu lanserar Loka en Solig Citrus som kombinerar en frisk och fräsch citrusmix med en solmogen fruktig twist och som passar såväl till mat som till törstsläckare on-the-go. Loka Solig Citrus finns i servicehandeln från vecka 9 och i dagligvaruhandeln från vecka 15.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Heroes och Vesna Stanisic startar basketlag för nyanlända ungdomar

Basketcoachen Vesna kom till Sverige 1991 från forna Jugoslavien. I Sommar i P1 har hon berättat om sin bakgrund och livet i Sverige. Nu utses Vesna till en Loka Hero för hennes stora engagemang för nyanlända ungdomar och nystarten för laget Täby Basket Inter.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Heroes och High Five Tour sprider basketen på särskolorna i mellannorrland!

Rörelse och motion är viktigt både för den fysiska och psykiska hälsan. Men nya undersökningar visar att Sveriges barn och unga är de mest stillasittande i Norden. Statistiken ser ännu sämre ut bland unga med funktionsnedsättning, där var femte person i åldern 16-29 aldrig motionerar enligt SCB. Det vill HG, Alex och Lillis ändra på genom High Five Tour!
Läs hela pressmeddelandet

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

En av de stora globala hållbarhetsutmaningarna är hanteringen av plast och krafttag tas runtom i världen för att begränsa plastavfallet och öka återvinningen. EU lanserade i januari 2018 en strategi för plast. I Sverige har Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF, startat ett initiativ med målet att de plastförpackningar som medlemsföretagen sätter på marknaden, och som omfattas av producentansvarsförordningen, ska gå att material- utnyttja senast år 2022. Detta har Spendrups nu anslutit sig till, tillsammans med andra ledande aktörer i livsmedelsbranschen.
Läs hela pressmeddelandet

Spendrups Bryggeri donerar sin uttjänta IT-utrustning till IT4Kids

 IT4 kids värderar och rekonditionerar datorer, skärmar, mobiltelefoner och nätverksutrustning för återanvändning. Värdet på utrustningen kommer sedan projektet Loka Heroes tillgodo.

Tord Henryson arbetar med rekonditionerad IT och är grundare till IT4Kids i Sverige. - Det finns mängder av eldsjälar, idrottsföreningar och organisationer som gör underverk för att barn och ungdomar ska få tillgång till sporter och andra aktiviteter på sin fritid men hela tiden får utföra detta med små medel. I Sverige skrotas i onödan ca en miljon datorer om året, de flesta av dessa skulle kunna doneras till IT4Kids istället och på så sätt blivit omvandlade till medel för dessa föreningar, säger han. Loka Heroes, som drivs av Spendrups Bryggeri och stöttas av Svenska Basketbollförbundet, handlar om att göra det möjligt för fler barn och ungdomar att spela basket. Basket är en av de mest jämställda och integrerade sporterna men klubbar saknas ofta på grund av bristande resurser. Loka Heroes peppar och ger resurser till de som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. På Spendrups samlar nu IT-avdelningen ihop uttjänt utrustning för löpande donationer till IT4Kids. -  Genom detta samarbete kan vi skapa nytta både för miljön genom att se till att vår IT-utrustning återvinns samt generera resurser till vårt arbete med att göra skillnad i samhället genom Loka Heroes, säger Anna Lidström, hållbarhetschef på Spendrups Om Loka Heroes Loka Heroes är ett initiativ från Loka (Spendrups Bryggeri) och Svenska Basketbollförbundet. Tillsammans hittar, peppar och stöttar vi människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Vi tror att basket gör skillnad inom två av vårt samhälles största utmaningar - hälsa och mångfald. Basket är nämligen Sveriges mest jämställda och integrerade sport. Loka Heroes stöttar Heroes med pengar, kunskap, utrustning, kontaktnät och kanaler att nå ut. Loka Heroes strävar efter att inspirera fler till att göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Hip-hop artisterna Ison&Fille, humorgruppen De Vet Du och WNBA-spelaren Amanda Zahui är ambassadörer för Loka Heroes.  Läs mer på lokaheroes.se eller på facebook.com/lokaheroes. Om IT4Kids IT4Kids startades av Xeptor IT Distribution, en internationell IT distributör av hård- och mjukvara från de ledande tillverkarna. Vi har vårt huvudkontor i Holland och lokala kontor över hela Europa. Xeptor ingår i en koncern som omsätter ca 750M € och sysselsätter över 800 personer. Xeptor startade IT4Kids eftersom såväl de som dess kunder och andra organisationer måste få enkla sätt att bidra till samhället. Läs mer på it4kids.se För mer information, kontakta: Hållbarhetschef Spendrups: Anna Lidström, anna.lidstrom@spendrups.se, 070-182 78 73 IT4Kids: Tord Henryson tord@it4kids.se 070 938 95 99

Loka Heroes satsar på ungdomarna i Karlstad – nu startar TränarAkademin!

Intresset för idrott, och speciellt basket, är väldigt stort bland ungdomarna i Karlstad. Problemet är en enorm brist på tränare som kan ta vara på ungdomarnas intresse. Det ska Agnes Lindell och Loka Heroes nu ändra på! Agnes Lindell är en av tränarna i Karlstad som idag behöver arbeta över klubbgränserna för att verksamheterna ska gå ihop. - Jag är tränare för fyra lag och driver en basketklubb. Men jag hade velat, och behövt, ha minst dubbelt så mycket tid för att ta hand om fler ungdomar, säger Agnes Lindell. Eldsjälar som Agnes med hennes stora driv och engagemang är precis vad Loka Heroes söker. Därför är vi stolta över att kunna stödja hennes idé om att starta TränarAkademin för ungdomar i det multikulturella området Kronoparken.
Läs hela pressmeddelandet

Vi har en Crush på äpple!

Ända sedan starten 2014 har våra konsumenter önskat sig en Loka Crush Äpple. Och nu är den här! Nya Loka Crush inspirerats av svenska syrliga äpplen.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Melon Lime – så smakar sommaren

Loka fortsätter att sätta smak på sommaren. I januari lanserade vi Loka Hallon och nu kommer Loka Melon/Lime med en fräsch och somrig smak som för tankarna till sol och strand.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Heroes och Amanda Zahui satsar på tjejerna i förorten - nu startar Basket Gäris i Vårby!

På Lidingö är 59 procent av högstadietjejerna med i en idrottsförening. I Vårby ligger siffran på endast 5 procent. Det är lägst i hela Sverige. Nu utses Hiba Achahbar och Sanna Ahmad till Loka Heroes för att göra skillnad i Vårby.
Läs hela pressmeddelandet

Dean Carson utsedd till Loka Hero - satsar på barn och ungdomar i norra Sverige!

Storuman med omnejd var tidigare en vit fläck i basketsverige, trots att det finns många barn och ungdomar som är intresserade och behöver aktivitet. Det vill Dean Carson ändra på och genom Loka Heroes får han nu chansen att göra skillnad i samhället med hjälp av basket.
Läs hela pressmeddelandet

Loka investerar i framtidens Hällefors

När Spendrups Bryggeri håller öppet hus på sin anläggning i Hällefors på lördag kommer inte bara spadtaget tas för en ny efterlängtad vattenledning från Lokakällorna, utan också en nysatsning på Hällefors unga idrottsintresserade att presenteras.

Läs hela pressmeddelandet

Nominerat till Barnidrottspriset!

Nätverket för Svensk Barn- och Ungdomsidrott delar för femte gången ut Svenska Barnidrottspriset. Spendrups Bryggeris initiativ Loka Heroes är ett av de nominerade bidragen. Prisutdelningen sker på Stockholm Stadion den 18 juni i samband med BAUHAUS-galan.
Läs hela pressmeddelandet

Äntligen! Crush på ananas!

2014 lanserades Loka Crush som den första kolsyrade fruktdrycken med endast naturligt ingredienser för de som vill unna sig något extra som är både gott och naturligt. Och vattnet kommer förstås från hälsokällan i Bergslagen. Nu har Loka fått en Crush på ananas. Finns i dagligvaruhandeln från vecka 14.
Läs hela pressmeddelandet

Falskt Loka erbjudande!

Loka står inte bakom detta erbjudande som just nu sprids via mail. Fyller du i uppgifterna kan en mängd företag komma att kontakta dig. Släng mailet!  Loka har inget samarbete med Produkttestklubben.
Läs hela pressmeddelandet

Sverige – vi har ett resultat…

Loka Likes 10-årsjubilerar. Efter nio somrar och 26 olika Loka Likes-smaker släppte Loka Likes kontrollen och gav svenska folket makten att bestämma vilka Loka Likes som skulle finnas med på 10-årsjubileet. 355.000 röster på Loka Likes Facebooksida bestämde att Pear Ice Pop, Coconut Dream och Colapinne kommer vara 2017 års Loka Likes Favourites.

Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Två fräscha nyheter från Loka!

Loka startar upp det nya året med nya friska och fräscha smaker. Inte en utan två smaker lanseras i januari. Smakerna gurka/mynta och grapefrukt/lime passar utmärkt som törstsläckare on-the-go men också som måltidsdryck. Två smaker du inte kan undgå att smaka!
Läs hela pressmeddelandet

”CHOKLADBOLLSSMAKEN BLEV TOO MUCH”

För nio år sedan föddes Loka Likes – som ett sätt för oss att ge mer av det bästa vi har, näst vatten och bubblor: Smak. Och detta till de bästa vi vet: Er. Vår magiska resa började med Saigon Sunset, Flirty Apricot samt Melon & Baobab. Och allt var frid och fröjd. Bubblande av entusiasm gjorde vi allt som stod i vår makt för att överskölja vår omvärld med sensationella upplevelser.
Läs hela pressmeddelandet

Nytt basketprojekt för unga med intellektuell funktionsnedsättning

Unga med intellektuell funktionsnedsättning idrottar inte på lika villkor som andra ungdomar. Det här vill eldsjälen Jonas Autio ändra på. Därför startade han projektet Olympic Challenge i samarbete med Loka och Svenska Basketbollförbundet. Olympic Challenge är ett projekt där gymnasiesärskolor och dagliga verksamheter i Västsverige får prova på basket och i slutändan delta i en turnering.
Läs hela pressmeddelandet

LOKA och Svenska Basketbollförbundet startar basketklubb med Ison & Fille

Loka och Svenska Basketbollförbundet lanserar ett helt nytt långsiktigt samarbete. Syftet är att hitta och skapa resurser till människor som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Projektet, som går under namnet Loka Heroes kommer med hjälp av hela Basketsverige söka basketentreprenörer som vill skapa mer basket där det behövs som allra mest.
Läs hela pressmeddelandet

Nya Loka Likes smakar Too Much!

Nu lanserar Loka Likes sommarens smaker och det är lite Too Much, lite extra mycket av allt. Ett gott vatten med smak av våra dessertfavoriter – frozen yoghurt hallon, chokladboll och mango pannacotta. Hälsokällan i Bergslagen fortsätter att leverera galet goda och oförväntade smaker som varken innehåller socker eller sötningsmedel – och lyckas kombinera gott och nyttigt på ett unikt sätt.
Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Loka Crush äntligen på 33cl burk!

Kort efter att den femte medlemmen i Loka Crush-familjen har lanserats – Loka Crush apelsin – kommer nu de tre mest efterfrågade smakerna päron, hallon och apelsin på burk (33 cl). Klicka nedan för att läsa hela pressmeddelandet! 

Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Sommarkänslor med nya Loka Crush Apelsin!

Är du sugen på något nytt, fräscht och läskande? Inför sommarsäsongen lanseras nu en femte medlem i Loka Crush-familjen med den efterlängtade och somriga smaken apelsin. Nu finns ännu ett hälsosamt alternativ till läsk med enbart naturliga ingredienser – helt utan konserveringsmedel, färgämnen och sötningsmedel.
Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Justering av märkning på Loka Crush

I samband med produktutveckling av nästa Loka Crush-smak, har mindre avvikelser på näringsvärde och juicehalt identifierats på befintliga produkter, dock inom ramen för en lagstadgad tillåten variation för naturliga ingredienser. Nedan hittar du hela pressmeddelandet angående justering av Loka Crush märkning.
Läs hela pressmeddelandet

En passionerad nyhet: Loka Passionsfrukt/Citron

Vad vore livet utan passion? Med Loka Passionsfrukt Citron kan du enkelt fylla på med passion när den tryter i vintermörkret. I årets nyhet är det den söta och syrliga passionsfrukten som spelar huvudrollen. Den balanseras med citronens friskhet i en fin smakkombination.
Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Loka Likes är tillbaka - med ditt favoritgodis

Grattis alla gottegrisar! Nu släpper Loka Likes tre nya osannolika smaker för sötsugna; hallon/lakritsskalle, rosa svampar och persika. Det smakar som godis, men innehåller varken socker eller sötningsmedel.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Crush Jordgubb - ny smak med sommarens bästa bär

Är du en av dem som fick en crush på Loka Crush när de första smakerna lanserades för ett år sedan? Grattis i så fall, för nu kommer en ny smak med sommarens absoluta favoritbär – jordgubb.
Läs hela pressmeddelandet

Bären är plockade. Nya Loka-smaken är här.

Vår senaste smak kommer direkt från den svenska urskogen och är ett klassiskt möte mellan två av svenskarnas favoritbär – blåbär och hallon.
Läs hela pressmeddelandet

Årets vintersmak är här - Loka Kryddigt Päron

Loka Kryddigt Päron kombinerar den populära, orientaliska kryddigheten i ingefäran med julens mjuka sötma.
Läs hela pressmeddelandet

Loka lanserar kolsyrad fruktdryck - med endast naturliga ingredienser.

Loka Crush innehåller endast naturliga ingredienser och lanseras i tre smaker; hallon, citron och päron.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Likes Old School är tillbaka - i strut, bägare och på pinne.

Med smak av Vanilla Soft Serve, Pear Ice Pop och förra årets storfavorit Strawberry Ice Cream.
Läs hela pressmeddelandet

Loka bjuder på klassisk vintersmak i form av - pepparkaka!

Loka öppnar återigen dörren till en magisk smakvärld där allt är möjligt. Förra årets vintersmak, Loka Äpple & Kanel, följs i år upp av den kanske mest klassiska vintersmaken av dem alla: pepparkaka.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Likes Old School

Med smak av chokladmilkshake, jordgubbsglass och citronpaj.
Läs hela pressmeddelandet

Nyhet från Loka kombinerar asiatisk sötma med svensk krispig smakklassiker

Årets första smaknyhet från Loka kombinerar solmogen mango med krispigt päron. Asien möter svensk sensommar. Redan under årets första vecka kan man hitta den nya smaken i butikshyllorna.
Läs hela pressmeddelandet