Pressrum

Välkommen till Lokas pressrum, här samlar vi alla pressmeddelanden, bilder och information för journalister och media. Är du journalist eller represent för media, kontakta oss gärna med din förfrågan. Vår presschef heter Rose-Marie Hertzman och henne når du på telefon 070-895 25 67 eller via e-post.

Pressmeddelanden

Bubbliga nostalgiska nyheter från Loka

Ett bubbligt vatten för de lite mer äventyrliga som gillar nya goda och spännande smaker. Det är Loka Likes sommarnyhet. Loka har inspirerats av nostalgiska smaker som flörtar med barndomens somrar och som smakar som fruktiga och fräscha tuggummin, röda bär, citrus eller melon. Loka Likes Bubble Gum är på tillfälligt besök under sommarmånaderna och finns i servicehandeln från vecka 12 och i dagligvaruhandeln från vecka 16.              
Läs hela pressmeddelandet

Loka lanserar 2024 års smak: hallon och rabarber - en hyllning till svensk sommar

Loka kickstartar 2024 med lanseringen av årets nya smak – hallon och rabarber. En frisk och somrig kombination där den lätt syrliga smaken av rabarber balanseras upp med sötman från solmogna hallon. Loka Hallon/rabarber kommer att finnas tillgänglig i servicehandeln från vecka 1 och i dagligvaruhandeln från vecka 3.

               
Läs hela pressmeddelandet

Loka smaksätter det nya året med ananas och passionsfrukt

Med smak av små passionskärnor och det saftiga fruktköttet tillsammans med den söta smaken från ananasen, det är Lokas nya smak för 2023. Sött och syrligt på samma gång. Lagom med balanserad kolsyra och svenskt vatten. Loka Ananas och passionsfrukt finns i servicehandeln från vecka ett och i dagligvaruhandeln och restauranger från vecka tre.

                 
Läs hela pressmeddelandet

Premiär för Ballers on Wheels Camp – Loka Heroes bjuder in från hela landet!

Bland rullstolsburna barn och ungdomar är det bara en av tio som idrottar. Det vill Loka Heroes och Svensk Basket ändra på med det nationella initiativet Ballers on Wheels som sprider sig över Sverige. För att göra basket tillgängligt för ännu fler introducerar parterna nu Ballers on Wheels Camp, ett heldagsläger för barn och unga som spelar rullstolsbasket.

   
Läs hela pressmeddelandet

I sommar smakar Loka persika och vattenmelon

Läskande och fräscha smaker längtar vi efter under varma sommarmånader, det gäller både mat, frukt och dryck. Och vad kan bli mer somrigt än en Loka med smak av persika och melon. Från vecka 9 finns Loka Persika Vattenmelon i 50 cl PET-flaska i servicehandeln och trafikbutiker och i dagligvaruhandel från vecka 14.

       
Läs hela pressmeddelandet

Loka Mango lime – i väntan på våren

I 40 år har Loka lanserat kolsyrat vatten från Bergslagen med olika smaker. Mer än 50 smaker har det blivit under dessa år. Nu lanserar Spendrups Loka Mango lime, en smak helt i tiden.  En blommig och fruktig smak av mango med ett friskt inslag av lime, precis det vi behöver i vintermörkret. Loka Mango lime finns i servicehandeln från vecka ett och i dagligvaruhandeln och restauranger från vecka tre.

         
Läs hela pressmeddelandet

Leo Strandvik i Kungsbacka Basket utses till Loka Hero i ny rullstolsbasketsatsning

Bland rullstolsburna barn och ungdomar är det bara 1 av 10 som idrottar. Det vill Loka Heroes och Svensk Basket ändra på med initiativet Ballers on Wheels. Tillsammans med de svenska rullstolsbasketprofilerna Hillevi Hansson och Louise Forell satsar man nu på att få igång rullstolsbasket på fler orter och få fler barn och unga att hitta till sporten. Leo Strandvik utses nu till Loka Hero när han startar upp ett helt nytt rullstolsbasketlag i Kungsbacka.

   
Läs hela pressmeddelandet

Wetterbygden Basketball drar igång ny satsning på rullstolsbasket - stöttas av Loka Heroes!

Lena Nordquist, Carina Forell och Linda Leidefors utses nu till Loka Heroes när de startar upp rullstolsbasket i Jönköping/Huskvarna. Satsningen är en viktig del i att erbjuda basket för alla, och får stöd av Loka Heroes genom satsningen Ballers on Wheels. Tillsammans med lokala eldsjälar och de svenska rullstolsbasketprofilerna, Hillevi Hansson och Louise Forell, syftar initiativet till att aktivera barn och unga i sporten och få igång rullstolsbasket på fler orter runtom i Sverige.  

 
Läs hela pressmeddelandet

Jesper Jarnsäter framröstad som årets baskethjälte under pandemin

Under våren har svenska basketstjärnan och WNBA-meriterade centern Amanda Zahui uppmanat Basketsverige att nominera sina hjältar under pandemin. Tillsammans med Loka Heroes och Svensk Basket har en av de nominerade dessutom fått chansen att vinna ett stipendium på 25.000 kr till lag- eller klubbkassan. Svenska folket har nu röstat och utsett Jesper Jarnsäter i Duvbo IK Basket till årets Loka Lockdown Hero.

Jesper Jarnsäter, vinnare av LOKA Lockdown Heroes.


Höghöjdsbana var 1 av lagets 369 aktiviteter under pandemin.Clinicsträningar via Zoom med LA Sparks Te’a Cooper och NY Libertys Sabrina Ionescu.

Läs hela pressmeddelandet

Amanda Zahui prisar basketinsatser för barn och unga under pandemin

Med initiativet LOKA Lockdown Heroes vill Svensk Basket och Loka Heroes sprida pepp och inspiration när det behövs som mest. Just nu, under pandemi och restriktioner, har föreningslivet stora utmaningar. Tillsammans med svenska basketstjärnan och WNBA-meriterade centern, Amanda Zahui, utlyses nu en tävling med chans att vinna ett stipendium på 25 000 kr till lag- eller klubbkassan.

Läs hela pressmeddelandet

Fläder päron – Lokas sommarsmak

Lokas nya sommarsmak är en härligt frisk och fräsch törstsläckare med en blommig, fruktig och söt smak med tydlig karaktär av fläder och päron. Loka Fläder päron finns redan på Pressbyrån och 7-Eleven. Och kommer att finns i servicehandeln från vecka 13 och i dagligvaruhandel från vecka 15.
 
Läs hela pressmeddelandet

Nina Baresso utses till Loka Hero!

Stadsdelen Geneta är ett särskilt idrottssvagt område i Södertälje och det har varit särskilt svårt att engagera tjejer. Det ville Nina Baresso och Södertälje Basketbollklubb ändra på och startade därför basketträningar för tjejer. Satsningen kommer framöver att stöttas av Loka Heroes, och blir en del av Basket Gäris som startades av Amanda Zahui i Vårby.

Läs hela pressmeddelandet

Amanda Zahui söker baskethjältar i pandemin!

Initiativet Loka Heroes har alltid stöttat människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Just nu står sporten inför stora utmaningar. Därför söker nu Amanda Zahui tillsammans med Loka Heroes och Svensk Basket personer som gjort något extra inom basketen trots det svåra läget. Med initiativet LOKA Lockdown Heroes vill man sätta ljuset på dessa hjältar och lyfta deras engagemang för barn och ungdomar. Här berättar Amanda Zahui mer!
Läs hela pressmeddelandet

Loka Jordgubb granatäpple får oss att längta till sommaren

Redan i början av januari släpper Loka en ny smak av jordgubbar och granatäpple som får oss att drömma om långa ljusa sommardagar med smak av Sverige och Medelhavet. Det är en kombination av den fräscha och solmoget söta jordgubben tillsammans det fruktiga och syrliga granatäpplet som skapar den perfekta balansen.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Heroes och SBBF satsar mot Sveriges första rullstolsbasketliga för unga!

Bland rullstolsburna barn och ungdomar är det bara 1 av 10 som idrottar. Det vill Loka Heroes och SBBF ändra på med det nya initiativet Ballers on Wheels. Tillsammans med de svenska rullstolsbasketproffsen Hillevi Hansson och Louise Forell satsar man nu på att få igång rullstolsbasket på fler orter och söker därför Loka Heroes runt om i Sverige som vill starta lag.
Läs hela pressmeddelandet

Hälsokällan i Bergslagen bjuder på sommarens svalka

Nu lanserar Loka en ny törstsläckare för alla som är på språng.  Loka har tagit fram en fruktig och uppfriskande smak som är både söt och syrlig. Ananas från Sydamerika möter Yuzu från Asien, välkända och älskade frukter som har hittat sin plats både inom mat och dryck. Loka Ananas Yuzu finns i servicehandeln från vecka 10 och i dagligvaruhandeln från vecka 16.
Läs hela pressmeddelandet

Loka branschbäst enligt Sustainable Brand Index 2020

Loka har blivit utsett till Sveriges mest hållbara varumärke inom kategorin Dryck i Sustainable Brand Index 2020 B2C. Drygt 1 000 konsumenter har sagt sitt i Nordens största oberoende varumärkesstudie med fokus på hållbarhet.
Läs hela pressmeddelandet

Basketstjärnan Amanda Zahui intensifierar samarbetet med Loka

Amanda Zahui - en av svensk baskets stora profiler har med sin starka personlighet både på och utanför planen snabbt blivit en ambassadör för svensk basket och en förebild för många unga. Amanda har sedan 2016 samarbetat med Loka för att stötta samhällsprojektet Loka Heroes. Nu förlänger parterna samarbetet för att få ännu fler unga i rörelse, och inom kort lanseras en ny satsning med Amanda i spetsen.  
 
Läs hela pressmeddelandet

Loka inspireras av svenska fruktträdgårdar

Nu lanserar Loka årets nyhet: Rött Äpple Päron. Inspirationen kommer från svenska fruktträdgårdar och drycken passar bra till mat men fungerar lika väl som törstsläckare on-the-go. Loka Rött Äpple Päron finns i servicehandeln från vecka 2 och i dagligvaruhandeln från vecka 4 2020.
Läs hela pressmeddelandet

Solen tittar fram och Loka lanserar en Solig Citrus

Nu lanserar Loka en Solig Citrus som kombinerar en frisk och fräsch citrusmix med en solmogen fruktig twist och som passar såväl till mat som till törstsläckare on-the-go. Loka Solig Citrus finns i servicehandeln från vecka 9 och i dagligvaruhandeln från vecka 15.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Heroes och Vesna Stanisic startar basketlag för nyanlända ungdomar

Basketcoachen Vesna kom till Sverige 1991 från forna Jugoslavien. I Sommar i P1 har hon berättat om sin bakgrund och livet i Sverige. Nu utses Vesna till en Loka Hero för hennes stora engagemang för nyanlända ungdomar och nystarten för laget Täby Basket Inter.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Heroes och High Five Tour sprider basketen på särskolorna i mellannorrland!

Rörelse och motion är viktigt både för den fysiska och psykiska hälsan. Men nya undersökningar visar att Sveriges barn och unga är de mest stillasittande i Norden. Statistiken ser ännu sämre ut bland unga med funktionsnedsättning, där var femte person i åldern 16-29 aldrig motionerar enligt SCB. Det vill HG, Alex och Lillis ändra på genom High Five Tour!
Läs hela pressmeddelandet

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

En av de stora globala hållbarhetsutmaningarna är hanteringen av plast och krafttag tas runtom i världen för att begränsa plastavfallet och öka återvinningen. EU lanserade i januari 2018 en strategi för plast. I Sverige har Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF, startat ett initiativ med målet att de plastförpackningar som medlemsföretagen sätter på marknaden, och som omfattas av producentansvarsförordningen, ska gå att material- utnyttja senast år 2022. Detta har Spendrups nu anslutit sig till, tillsammans med andra ledande aktörer i livsmedelsbranschen.
Läs hela pressmeddelandet

Spendrups Bryggeri donerar sin uttjänta IT-utrustning till IT4Kids

IT4 kids värderar och rekonditionerar datorer, skärmar, mobiltelefoner och nätverksutrustning för återanvändning. Värdet på utrustningen kommer sedan projektet Loka Heroes tillgodo.  
Läs hela pressmeddelandet

Loka Heroes satsar på ungdomarna i Karlstad – nu startar TränarAkademin!

Intresset för idrott, och speciellt basket, är väldigt stort bland ungdomarna i Karlstad. Problemet är en enorm brist på tränare som kan ta vara på ungdomarnas intresse. Det ska Agnes Lindell och Loka Heroes nu ändra på! Agnes Lindell är en av tränarna i Karlstad som idag behöver arbeta över klubbgränserna för att verksamheterna ska gå ihop. - Jag är tränare för fyra lag och driver en basketklubb. Men jag hade velat, och behövt, ha minst dubbelt så mycket tid för att ta hand om fler ungdomar, säger Agnes Lindell. Eldsjälar som Agnes med hennes stora driv och engagemang är precis vad Loka Heroes söker. Därför är vi stolta över att kunna stödja hennes idé om att starta TränarAkademin för ungdomar i det multikulturella området Kronoparken.
Läs hela pressmeddelandet

Vi har en Crush på äpple!

Ända sedan starten 2014 har våra konsumenter önskat sig en Loka Crush Äpple. Och nu är den här! Nya Loka Crush inspirerats av svenska syrliga äpplen.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Melon Lime – så smakar sommaren

Loka fortsätter att sätta smak på sommaren. I januari lanserade vi Loka Hallon och nu kommer Loka Melon/Lime med en fräsch och somrig smak som för tankarna till sol och strand.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Heroes och Amanda Zahui satsar på tjejerna i förorten - nu startar Basket Gäris i Vårby!

På Lidingö är 59 procent av högstadietjejerna med i en idrottsförening. I Vårby ligger siffran på endast 5 procent. Det är lägst i hela Sverige. Nu utses Hiba Achahbar och Sanna Ahmad till Loka Heroes för att göra skillnad i Vårby.
Läs hela pressmeddelandet

Dean Carson utsedd till Loka Hero - satsar på barn och ungdomar i norra Sverige!

Storuman med omnejd var tidigare en vit fläck i basketsverige, trots att det finns många barn och ungdomar som är intresserade och behöver aktivitet. Det vill Dean Carson ändra på och genom Loka Heroes får han nu chansen att göra skillnad i samhället med hjälp av basket.
Läs hela pressmeddelandet

Loka investerar i framtidens Hällefors

När Spendrups Bryggeri håller öppet hus på sin anläggning i Hällefors på lördag kommer inte bara spadtaget tas för en ny efterlängtad vattenledning från Lokakällorna, utan också en nysatsning på Hällefors unga idrottsintresserade att presenteras.

Läs hela pressmeddelandet

Nominerat till Barnidrottspriset!

Nätverket för Svensk Barn- och Ungdomsidrott delar för femte gången ut Svenska Barnidrottspriset. Spendrups Bryggeris initiativ Loka Heroes är ett av de nominerade bidragen. Prisutdelningen sker på Stockholm Stadion den 18 juni i samband med BAUHAUS-galan.
Läs hela pressmeddelandet

Äntligen! Crush på ananas!

2014 lanserades Loka Crush som den första kolsyrade fruktdrycken med endast naturligt ingredienser för de som vill unna sig något extra som är både gott och naturligt. Och vattnet kommer förstås från hälsokällan i Bergslagen. Nu har Loka fått en Crush på ananas. Finns i dagligvaruhandeln från vecka 14.
Läs hela pressmeddelandet

Falskt Loka erbjudande!

Loka står inte bakom detta erbjudande som just nu sprids via mail. Fyller du i uppgifterna kan en mängd företag komma att kontakta dig. Släng mailet!  Loka har inget samarbete med Produkttestklubben.
Läs hela pressmeddelandet

Sverige – vi har ett resultat…

Loka Likes 10-årsjubilerar. Efter nio somrar och 26 olika Loka Likes-smaker släppte Loka Likes kontrollen och gav svenska folket makten att bestämma vilka Loka Likes som skulle finnas med på 10-årsjubileet. 355.000 röster på Loka Likes Facebooksida bestämde att Pear Ice Pop, Coconut Dream och Colapinne kommer vara 2017 års Loka Likes Favourites.

Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Två fräscha nyheter från Loka!

Loka startar upp det nya året med nya friska och fräscha smaker. Inte en utan två smaker lanseras i januari. Smakerna gurka/mynta och grapefrukt/lime passar utmärkt som törstsläckare on-the-go men också som måltidsdryck. Två smaker du inte kan undgå att smaka!
Läs hela pressmeddelandet

”CHOKLADBOLLSSMAKEN BLEV TOO MUCH”

För nio år sedan föddes Loka Likes – som ett sätt för oss att ge mer av det bästa vi har, näst vatten och bubblor: Smak. Och detta till de bästa vi vet: Er. Vår magiska resa började med Saigon Sunset, Flirty Apricot samt Melon & Baobab. Och allt var frid och fröjd. Bubblande av entusiasm gjorde vi allt som stod i vår makt för att överskölja vår omvärld med sensationella upplevelser.
Läs hela pressmeddelandet

Nytt basketprojekt för unga med intellektuell funktionsnedsättning

Unga med intellektuell funktionsnedsättning idrottar inte på lika villkor som andra ungdomar. Det här vill eldsjälen Jonas Autio ändra på. Därför startade han projektet Olympic Challenge i samarbete med Loka och Svenska Basketbollförbundet. Olympic Challenge är ett projekt där gymnasiesärskolor och dagliga verksamheter i Västsverige får prova på basket och i slutändan delta i en turnering.
Läs hela pressmeddelandet

LOKA och Svenska Basketbollförbundet startar basketklubb med Ison & Fille

Loka och Svenska Basketbollförbundet lanserar ett helt nytt långsiktigt samarbete. Syftet är att hitta och skapa resurser till människor som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Projektet, som går under namnet Loka Heroes kommer med hjälp av hela Basketsverige söka basketentreprenörer som vill skapa mer basket där det behövs som allra mest.
Läs hela pressmeddelandet

Nya Loka Likes smakar Too Much!

Nu lanserar Loka Likes sommarens smaker och det är lite Too Much, lite extra mycket av allt. Ett gott vatten med smak av våra dessertfavoriter – frozen yoghurt hallon, chokladboll och mango pannacotta. Hälsokällan i Bergslagen fortsätter att leverera galet goda och oförväntade smaker som varken innehåller socker eller sötningsmedel – och lyckas kombinera gott och nyttigt på ett unikt sätt.
Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Loka Crush äntligen på 33cl burk!

Kort efter att den femte medlemmen i Loka Crush-familjen har lanserats – Loka Crush apelsin – kommer nu de tre mest efterfrågade smakerna päron, hallon och apelsin på burk (33 cl). Klicka nedan för att läsa hela pressmeddelandet! 

Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Sommarkänslor med nya Loka Crush Apelsin!

Är du sugen på något nytt, fräscht och läskande? Inför sommarsäsongen lanseras nu en femte medlem i Loka Crush-familjen med den efterlängtade och somriga smaken apelsin. Nu finns ännu ett hälsosamt alternativ till läsk med enbart naturliga ingredienser – helt utan konserveringsmedel, färgämnen och sötningsmedel.
Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Justering av märkning på Loka Crush

I samband med produktutveckling av nästa Loka Crush-smak, har mindre avvikelser på näringsvärde och juicehalt identifierats på befintliga produkter, dock inom ramen för en lagstadgad tillåten variation för naturliga ingredienser. Nedan hittar du hela pressmeddelandet angående justering av Loka Crush märkning.
Läs hela pressmeddelandet

En passionerad nyhet: Loka Passionsfrukt/Citron

Vad vore livet utan passion? Med Loka Passionsfrukt Citron kan du enkelt fylla på med passion när den tryter i vintermörkret. I årets nyhet är det den söta och syrliga passionsfrukten som spelar huvudrollen. Den balanseras med citronens friskhet i en fin smakkombination.
Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Loka Likes är tillbaka - med ditt favoritgodis

Grattis alla gottegrisar! Nu släpper Loka Likes tre nya osannolika smaker för sötsugna; hallon/lakritsskalle, rosa svampar och persika. Det smakar som godis, men innehåller varken socker eller sötningsmedel.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Crush Jordgubb - ny smak med sommarens bästa bär

Är du en av dem som fick en crush på Loka Crush när de första smakerna lanserades för ett år sedan? Grattis i så fall, för nu kommer en ny smak med sommarens absoluta favoritbär – jordgubb.
Läs hela pressmeddelandet

Bären är plockade. Nya Loka-smaken är här.

Vår senaste smak kommer direkt från den svenska urskogen och är ett klassiskt möte mellan två av svenskarnas favoritbär – blåbär och hallon.
Läs hela pressmeddelandet

Årets vintersmak är här - Loka Kryddigt Päron

Loka Kryddigt Päron kombinerar den populära, orientaliska kryddigheten i ingefäran med julens mjuka sötma.
Läs hela pressmeddelandet

Loka lanserar kolsyrad fruktdryck - med endast naturliga ingredienser.

Loka Crush innehåller endast naturliga ingredienser och lanseras i tre smaker; hallon, citron och päron.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Likes Old School är tillbaka - i strut, bägare och på pinne.

Med smak av Vanilla Soft Serve, Pear Ice Pop och förra årets storfavorit Strawberry Ice Cream.
Läs hela pressmeddelandet

Loka bjuder på klassisk vintersmak i form av - pepparkaka!

Loka öppnar återigen dörren till en magisk smakvärld där allt är möjligt. Förra årets vintersmak, Loka Äpple & Kanel, följs i år upp av den kanske mest klassiska vintersmaken av dem alla: pepparkaka.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Likes Old School

Med smak av chokladmilkshake, jordgubbsglass och citronpaj.
Läs hela pressmeddelandet

Nyhet från Loka kombinerar asiatisk sötma med svensk krispig smakklassiker

Årets första smaknyhet från Loka kombinerar solmogen mango med krispigt päron. Asien möter svensk sensommar. Redan under årets första vecka kan man hitta den nya smaken i butikshyllorna.
Läs hela pressmeddelandet