coach_carson_2

Jag är en baskettokig australiensare som flyttade till Storuman 2014. När jag kom till Storuman märkte jag att det inte fanns någon basketverksamhet alls i denna del av Västerbotten, men ett väldigt stort intresse bland ungdomarna. Det vill jag ändra på. Jag har länge varit engagerad som baskettränare och startade därför en basketsektion inom Storumans IK. Ungdomar började spela men det blev snabbt tydligt att utvecklingsmöjligheterna var begränsade då vi saknade resurser. De långa avstånden gjorde det dessutom svårt för våra ungdomar att få spela matcher.

Våren 2017 anordnade vi Inland Cup, där vi bjöd in lag från hela Västerbotten att komma till Storuman. Då märkte jag hur stort behov det fanns hos ungdomarna. Därför vill jag nu besöka skolor och erbjuda barn på fler orter att prova på basket. Stödet från Loka Heroes innebär att vi kan erbjuda basket för fler ungdomar, utan att de behöver resa 30 mil för att spela match.

Loka Heroes kommer att stötta Coach Carson med utrustning samt ge ekonomiskt stöd för att kunna besöka skolor i länet, och till genomförandet av ännu en Inland Cup.