lokahero

Jag bor i Tärendö, en liten by fem mil väster om Pajala. Byns invånarantal har länge minskat och skolan har under flera år varit nedläggningshotad. Utvecklingen för byn ser ganska dyster ut, speciellt för barn och unga. Det finns det inte så mycket att göra här för ungdomar, men en populär aktivitet har vi: Basket!

När jag flyttade tillbaka till hemtrakterna 2013 drog jag och min syster igång basket för barn i byn. IFK Tärendö har varit framgångsrika i basket långt bak i tiden men sporten har varit vilande under många år. Det är mycket positivt och uppskattat bland de aktiva att ha en aktivitet på hemmaplan. Annars måste de åka till Pajala för att delta i fritidsaktiviteter. Det har varit jätteroligt att starta upp vårt lag. Trots åldersspridningen så fungerar det kanonbra. Basketen betyder otroligt mycket för våra unga.

Loka Heroes kommer stötta vår förening och vårt tjejlag födda 06-02 som ska åka och delta i Göteborg Basketboll Festival, en av Europas största turneringar i basket. Det ska bli så roligt att för första gången få åka tillsammans på en långresa och få uppleva basketfesten i Göteborg!