Pressrum

Välkommen till Lokas pressrum, här samlar vi alla pressmeddelanden, bilder och information för journalister och media. Är du journalist eller represent för media, kontakta oss gärna med din förfrågan. Vår presschef heter Rose-Marie Hertzman och henne når du på telefon 070-895 25 67 eller via e-post.

Pressmeddelanden

Loka Heroes satsar på ungdomarna i Karlstad – nu startar TränarAkademin!

Intresset för idrott, och speciellt basket, är väldigt stort bland ungdomarna i Karlstad. Problemet är en enorm brist på tränare som kan ta vara på ungdomarnas intresse. Det ska Agnes Lindell och Loka Heroes nu ändra på! Agnes Lindell är en av tränarna i Karlstad som idag behöver arbeta över klubbgränserna för att verksamheterna ska gå ihop. - Jag är tränare för fyra lag och driver en basketklubb. Men jag hade velat, och behövt, ha minst dubbelt så mycket tid för att ta hand om fler ungdomar, säger Agnes Lindell. Eldsjälar som Agnes med hennes stora driv och engagemang är precis vad Loka Heroes söker. Därför är vi stolta över att kunna stödja hennes idé om att starta TränarAkademin för ungdomar i det multikulturella området Kronoparken.
Läs hela pressmeddelandet

Vi har en Crush på äpple!

Ända sedan starten 2014 har våra konsumenter önskat sig en Loka Crush Äpple. Och nu är den här! Nya Loka Crush inspirerats av svenska syrliga äpplen.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Melon/Lime – så smakar sommaren

Loka fortsätter att sätta smak på sommaren. I januari lanserade vi Loka Hallon och nu kommer Loka Melon/Lime med en fräsch och somrig smak som för tankarna till sol och strand.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Heroes och Amanda Zahui satsar på tjejerna i förorten - nu startar Basket Gäris i Vårby!

På Lidingö är 59 procent av högstadietjejerna med i en idrottsförening. I Vårby ligger siffran på endast 5 procent. Det är lägst i hela Sverige. Nu utses Hiba Achahbar och Sanna Ahmad till Loka Heroes för att göra skillnad i Vårby.
Läs hela pressmeddelandet

Dean Carson utsedd till Loka Hero - satsar på barn och ungdomar i norra Sverige!

Storuman med omnejd var tidigare en vit fläck i basketsverige, trots att det finns många barn och ungdomar som är intresserade och behöver aktivitet. Det vill Dean Carson ändra på och genom Loka Heroes får han nu chansen att göra skillnad i samhället med hjälp av basket.
Läs hela pressmeddelandet

Loka investerar i framtidens Hällefors

När Spendrups Bryggeri håller öppet hus på sin anläggning i Hällefors på lördag kommer inte bara spadtaget tas för en ny efterlängtad vattenledning från Lokakällorna, utan också en nysatsning på Hällefors unga idrottsintresserade att presenteras.

Läs hela pressmeddelandet

Nominerat till Barnidrottspriset!

Nätverket för Svensk Barn- och Ungdomsidrott delar för femte gången ut Svenska Barnidrottspriset. Spendrups Bryggeris initiativ Loka Heroes är ett av de nominerade bidragen. Prisutdelningen sker på Stockholm Stadion den 18 juni i samband med BAUHAUS-galan.
Läs hela pressmeddelandet

Äntligen! Crush på ananas!

2014 lanserades Loka Crush som den första kolsyrade fruktdrycken med endast naturligt ingredienser för de som vill unna sig något extra som är både gott och naturligt. Och vattnet kommer förstås från hälsokällan i Bergslagen. Nu har Loka fått en Crush på ananas. Finns i dagligvaruhandeln från vecka 14.
Läs hela pressmeddelandet

Falskt Loka erbjudande!

Loka står inte bakom detta erbjudande som just nu sprids via mail. Fyller du i uppgifterna kan en mängd företag komma att kontakta dig. Släng mailet!  Loka har inget samarbete med Produkttestklubben.
Läs hela pressmeddelandet

Sverige – vi har ett resultat…

Loka Likes 10-årsjubilerar. Efter nio somrar och 26 olika Loka Likes-smaker släppte Loka Likes kontrollen och gav svenska folket makten att bestämma vilka Loka Likes som skulle finnas med på 10-årsjubileet. 355.000 röster på Loka Likes Facebooksida bestämde att Pear Ice Pop, Coconut Dream och Colapinne kommer vara 2017 års Loka Likes Favourites.

Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Två fräscha nyheter från Loka!

Loka startar upp det nya året med nya friska och fräscha smaker. Inte en utan två smaker lanseras i januari. Smakerna gurka/mynta och grapefrukt/lime passar utmärkt som törstsläckare on-the-go men också som måltidsdryck. Två smaker du inte kan undgå att smaka!
Läs hela pressmeddelandet

”CHOKLADBOLLSSMAKEN BLEV TOO MUCH”

För nio år sedan föddes Loka Likes – som ett sätt för oss att ge mer av det bästa vi har, näst vatten och bubblor: Smak. Och detta till de bästa vi vet: Er. Vår magiska resa började med Saigon Sunset, Flirty Apricot samt Melon & Baobab. Och allt var frid och fröjd. Bubblande av entusiasm gjorde vi allt som stod i vår makt för att överskölja vår omvärld med sensationella upplevelser.
Läs hela pressmeddelandet

Nytt basketprojekt för unga med intellektuell funktionsnedsättning

Unga med intellektuell funktionsnedsättning idrottar inte på lika villkor som andra ungdomar. Det här vill eldsjälen Jonas Autio ändra på. Därför startade han projektet Olympic Challenge i samarbete med Loka och Svenska Basketbollförbundet. Olympic Challenge är ett projekt där gymnasiesärskolor och dagliga verksamheter i Västsverige får prova på basket och i slutändan delta i en turnering.
Läs hela pressmeddelandet

LOKA och Svenska Basketbollförbundet startar basketklubb med Ison & Fille

Loka och Svenska Basketbollförbundet lanserar ett helt nytt långsiktigt samarbete. Syftet är att hitta och skapa resurser till människor som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Projektet, som går under namnet Loka Heroes kommer med hjälp av hela Basketsverige söka basketentreprenörer som vill skapa mer basket där det behövs som allra mest.
Läs hela pressmeddelandet

Nya Loka Likes smakar Too Much!

Nu lanserar Loka Likes sommarens smaker och det är lite Too Much, lite extra mycket av allt. Ett gott vatten med smak av våra dessertfavoriter – frozen yoghurt hallon, chokladboll och mango pannacotta. Hälsokällan i Bergslagen fortsätter att leverera galet goda och oförväntade smaker som varken innehåller socker eller sötningsmedel – och lyckas kombinera gott och nyttigt på ett unikt sätt.
Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Loka Crush äntligen på 33cl burk!

Kort efter att den femte medlemmen i Loka Crush-familjen har lanserats – Loka Crush apelsin – kommer nu de tre mest efterfrågade smakerna päron, hallon och apelsin på burk (33 cl). Klicka nedan för att läsa hela pressmeddelandet! 

Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Sommarkänslor med nya Loka Crush Apelsin!

Är du sugen på något nytt, fräscht och läskande? Inför sommarsäsongen lanseras nu en femte medlem i Loka Crush-familjen med den efterlängtade och somriga smaken apelsin. Nu finns ännu ett hälsosamt alternativ till läsk med enbart naturliga ingredienser – helt utan konserveringsmedel, färgämnen och sötningsmedel.
Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Justering av märkning på Loka Crush

I samband med produktutveckling av nästa Loka Crush-smak, har mindre avvikelser på näringsvärde och juicehalt identifierats på befintliga produkter, dock inom ramen för en lagstadgad tillåten variation för naturliga ingredienser. Nedan hittar du hela pressmeddelandet angående justering av Loka Crush märkning.
Läs hela pressmeddelandet

En passionerad nyhet: Loka Passionsfrukt/Citron

Vad vore livet utan passion? Med Loka Passionsfrukt Citron kan du enkelt fylla på med passion när den tryter i vintermörkret. I årets nyhet är det den söta och syrliga passionsfrukten som spelar huvudrollen. Den balanseras med citronens friskhet i en fin smakkombination.
Läs hela pressmeddelandet Ladda ner bilder

Loka Likes är tillbaka - med ditt favoritgodis

Grattis alla gottegrisar! Nu släpper Loka Likes tre nya osannolika smaker för sötsugna; hallon/lakritsskalle, rosa svampar och persika. Det smakar som godis, men innehåller varken socker eller sötningsmedel.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Crush Jordgubb - ny smak med sommarens bästa bär

Är du en av dem som fick en crush på Loka Crush när de första smakerna lanserades för ett år sedan? Grattis i så fall, för nu kommer en ny smak med sommarens absoluta favoritbär – jordgubb.
Läs hela pressmeddelandet

Bären är plockade. Nya Loka-smaken är här.

Vår senaste smak kommer direkt från den svenska urskogen och är ett klassiskt möte mellan två av svenskarnas favoritbär – blåbär och hallon.
Läs hela pressmeddelandet

Årets vintersmak är här - Loka Kryddigt Päron

Loka Kryddigt Päron kombinerar den populära, orientaliska kryddigheten i ingefäran med julens mjuka sötma.
Läs hela pressmeddelandet

Loka lanserar kolsyrad fruktdryck - med endast naturliga ingredienser.

Loka Crush innehåller endast naturliga ingredienser och lanseras i tre smaker; hallon, citron och päron.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Likes Old School är tillbaka - i strut, bägare och på pinne.

Med smak av Vanilla Soft Serve, Pear Ice Pop och förra årets storfavorit Strawberry Ice Cream.
Läs hela pressmeddelandet

Loka bjuder på klassisk vintersmak i form av - pepparkaka!

Loka öppnar återigen dörren till en magisk smakvärld där allt är möjligt. Förra årets vintersmak, Loka Äpple & Kanel, följs i år upp av den kanske mest klassiska vintersmaken av dem alla: pepparkaka.
Läs hela pressmeddelandet

Loka Likes Old School

Med smak av chokladmilkshake, jordgubbsglass och citronpaj.
Läs hela pressmeddelandet

Nyhet från Loka kombinerar asiatisk sötma med svensk krispig smakklassiker

Årets första smaknyhet från Loka kombinerar solmogen mango med krispigt päron. Asien möter svensk sensommar. Redan under årets första vecka kan man hitta den nya smaken i butikshyllorna.
Läs hela pressmeddelandet